De ce cupa menstruala ..

Cupa menstruala implica mai putine riscuri pentru sanatate decat produsele de unica folosinta standard.

Nu contine substante chimice sau toxine (de exemplu dioxina) si nu determina aparitia infectiilor vaginale.

Cupa menstruala colecteaza sangele menstrual, in loc sa-l absoarba intr-un tampon. Ea poate fi spalata si refolosita, astfel incat poate sa dureze si zece ani. Cupa menstruala implica mai putine riscuri pentru sanatate decat produsele de unica folosinta standard. Nu contine substante chimice sau toxine (de exemplu dioxina) si nu determina aparitia infectiilor vaginale. Astfel de cupe menstruale au fost fabricate incepand din anul 1930 insa azi au inceput sa devina mai populare decat in trecut. Ele sunt fabricate din material moale, silicon medical.

Avantaj

Cupele menstruale reprezinta o alternativa pentru tampoane si absorbante standard. Ele au o serie de beneficii in legatura cu igiena, sanatatea, comoditatea, conforul si fiabilitatea.

  • Reducerea riscului de sindrom de soc toxic si iritatii, care pot fi cauzate de fibrele absorbante din tampoane sau de cele sintetice.
  • Poate fi purtata pana la 12 ore pe zi in zilele cu cantitate moderata de sange menstrual. Deci poate fi folosit o noapte intreaga sau atunci cand o femeie stie ca nu va avea acces la baie intr-o anumita perioada.
  • Poate fi purtata in timpul activitatilor sportive solicitante, ca inot, aerobic, dans.
  • Cost redus. Faceti o comparatie intre toate costul tuturor absorbantelor pe care le folositi intr-un an si pretul pentru o cupa menstruala platiti o singura data.
  • Cupa menstruala este o metoda ecologica de colectare a sangelui menstrual in comparatie cu sumedenia de tampoane si absorbante pe care le aruncati la cos la fiecare menstruatie.

Dezavantaj

  • poate fi un pic mai dificil de folosit decat absorbantele, necesita mai multa atentie pentru pozitionare
  • unele persoane pot fi reticente atunci cand vine vorba de a introduce un diaspozitiv in vagin, de ceea ce pot simti inauntru sau de a-si atinge sangele menstrual
  • va fi nevoie de putin antrenament si obisnuinta pentru a folosi cupa menstruala corespunzator
  • cupa menstruala trebuie spalata si dezinfectata, lucru care poate fi mai putin comod pentru unele persoane care prefera sa arunce absorbantul la cos dupa utilizare, fara alte actiuni ulterioare

Cum se introduce?

Ea este conceputa in asa fel incat se creeaza un vid pentru a sta cat mai fixata. Se introduce usor, aproape ca un tampon intern. Exista toate indicatiile in manualul de utilizare, chiar si diferite metode de introducere.

ALEGE ACUM CUPA TA MENSTRUALA “PELVIK CUP“
ALEGE LIBERTATEA

 


Copyright 2024 Pelvik ™. Toate drepturile sunt rezervate. Dezvoltat cu de SELF IT Plata cu cardul prin partenerii noștri Netopia Mobilpay